IWA ostaa Movilan liiketoiminnan

IWA vahvistaa organisaatiotaan ja vauhdittaa kasvuaan yrityskaupalla

Julkaistu 13.10.2017

Ohjelmistoyritys IWA ostaa helsinkiläisen Movila Oy:n liiketoiminnan. Viime vuosina vahvasti kasvanut IWA vauhdittaa yrityskaupalla kasvuaan ja vahvistaa korkean käytettävyyden ratkaisujen ja palvelinylläpidon osaamistaan. Jatkossa Movilan asiakkaita palvelee yli 40 ohjelmistokehityksen ja digitalisaation asiantuntijaa. Liiketoimintojen yhdistämisen myötä Movilan perustaja Kasper Parviainen liittyy IWA:n osakkaaksi.

"IWA ja Movila ovat tehneet yhteistyötä jo pidempään. Useat hyvin sujuneet yhteiset asiakasprojektit tarjosivat erinomaisen lähtökohdan kumppanuuden syventämiseen. IWA:n liiketoiminta on voimakkaassa kasvussa. Movila-kauppa vahvistaa IWA:n osaajapoolia ja yhdessä IWA:n kanssa pystymme myös vastaamaan paremmin asiakkaiden kasvaviin tarpeisiin", kertoo Kasper Parviainen, Movila Oy:n perustaja.

"Liiketoimintamme on kehittynyt viime vuosina hyvin suotuisasti. Tänä vuonna IWA tavoittelee noin kahden miljoonan euron liikevaihtoa ja kasvamme myös ulkomailla, olemme voittaneet uusia asiakkuuksia muun muassa Lähi-idässä. Tarkkaan harkittujen yrityskauppojen avulla haluamme vahvistaa ja nopeuttaa tätä kehitystä", kommentoi Rasmus Roiha, IWA:n hallituksen puheenjohtaja ja Ohjelmistoyrittäjät ry:n toimitusjohtaja. "Kasperin ja Movilan osaaminen muun muassa lohkoketjuteknologiassa ja korkean käytettävyyden palvelinratkaisuissa on vertaansa vailla", Roiha kehuu.

Vuonna 2006 perustettu Movila on tarjonnut asiakkailleen kattavasti avoimen lähdekoodin ratkaisuihin pohjautuvaa ohjelmistokehitystä, palvelinylläpitoa, mobiilisovelluksia ja tekstiviestiyhteyksiä. Yrityksen merkittävä asiakas on muun muassa suomalainen geenitestiyritys Blueprint Genetics.

"Meillä IWA:ssa on kivenkovaa osaamista asiakkaidemme liiketoiminnan digitalisoinnista. Toimimme asiakkaidemme kumppanina palvelukonseptien määrittelystä ohjelmistokehitykseen ja palveluiden ylläpitoon. Valttimme on ketteryys - saamme vietyä uudet asiat nopeasti idea-asteelta käytäntöön asti. Movilan yrityskulttuuri on hyvin samanlainen, joustavuutta ja matalaa hierarkiaa korostava", kertoo IWA:n CEO Rami Korhonen. "Olemme kasvuyritys ja uskon, että tulemme jatkossakin hakemaan kasvua myös yritysjärjestelyiden kautta", Korhonen jatkaa.

IWA on kokeneiden sarjayrittäjien vuonna 2009 perustama ohjelmistoyritys, jolla on vahvaa osaamista kiinteistö- ja rakennusalalla toimivien yhtiöiden sekä cleantech- ja IoT-ratkaisuja tarjoavien asiakkaiden palvelemisesta. IWA:n asiakkaita ovat muun muassa Rakennustieto, Talokeskus, sähköautojen latausjärjestelmiä toimittava Virta ja useat julkisen sektorin tahot, esimerkiksi Geologian tutkimuskeskus - GTK. IWA:lla on toimistot Helsingissä, Thaimaassa ja Arabiemiirikunnissa. 100% henkilöstön omistama yritys tarjoaa myös joustavat etätyömahdollisuudet.