EPECCI OY

Epecci Oy:n ja IWA:n yhteistyö käynnistyi kesällä 2016. Yritys oli jo pitkään tuottanut asiakkailleen asiantuntijatyönä simulaatioita kaavoitus- ja rakennushankkeiden ympäristövaikutuksista. Tämä osaaminen päätettiin muuntaa SaaS-palveluksi, jota kaupunkien ja kuntien kaavoittajat voisivat hyödyntää itsenäisesti.


”Valitsimme IWA:n uuden SaaS-palvelumme toteuttajaksi heidän kattavan teknisen osaamisensa ja ihmislähtöisen työskentelytavan johdosta. Konsulttiemme asiantuntemuksen muuntaminen toimivaksi verkkopalveluksi oli aluksi haastavaa, mutta IWA:n tiimi onnistui siinä hienosti ketterien menetelmien ja positiivisen asenteen ansiosta. Suosittelen lämpimästi IWA:a haastavien verkkopalveluiden kehittämiseen ja digitalisaatioprojekteihin.”

Pekka Paloheimo, toimitusjohtaja, Epecci Oy


Kävimme ensimmäisessä tapaamisessa läpi IWA:n kokemusta rakennus- ja kiinteistötoimialan digitalisaatiohankkeista ja palvelumuotoiluosaamista. Monipuolinen osaamisemme vakuutti Epeccin ja he päättivät aloittaa yhteistyön IWA:n kanssa.

Kehityshanke aloitettiin käyttäjäkokemuksen suunnittelulla. Suunnittelutyötä tehtiin kahdella tasolla: käyttäjätarina-tasolla ja lyijykynämalli-tasolla. Yhtä aikaa käyttökokemussuunnittelun kanssa IWA:n tekniset asiantuntija alkoivat suunnitella parasta tapaa muuntaa Epeccin konsulttien dokumentoimat, enimmäkseen Excel-taulukoissa olevat simulaatiomallit ja -data, täysin automatisoiduksi verkkopalveluksi.

Alustavien käyttökokemus- ja käyttöliittymäsuunnitelmien valmistuttua projektissa siirryttiin tekniseen kehitysvaiheeseen. Kehitystyötä tehtiin ketteriin ohjelmistokehitysmenetelmiin pohjautuen kahden viikon pituisissa iteratiivisissa sprinteissä. IWA:n projektipäällikkö toimi yhteyshenkilönä Epeccin ja IWA:n kehitystiimin välillä. Tuotantotiimi koostui IWA:n sekä Suomen että Thaimaan toimistojen työntekijöistä.

Ecocity Evaluator -työkalu lanseerattiin vuoden 2017 alussa ja kaavoittajat sekä kaavoituksen opiskelijat ovat ottaneet sen innolla vastaan.

“Valitsimme IWA:n uuden SaaS-palvelumme toteuttajaksi heidän kattavan teknisen osaamisensa ja ihmislähtöisen työskentelytavan johdosta. Konsulttiemme asiantuntemuksen muuntaminen toimivaksi verkkopalveluksi oli aluksi haastavaa, mutta IWA:n tiimi onnistui siinä hienosti ketterien menetelmien ja positiivisen asenteen ansiosta. Suosittelen lämpimästi IWA:a haastavien verkkopalveluiden kehittämiseen ja digitalisaatioprojekteihin.”

“Meille on ollut ilo ja kunnia olla mukana projekteissa, jotka auttavat rakentamaan ekologisesti kestävämpää yhteiskuntaa. Aiemmin olemme muun muassa olleet mukana kampanjoimassa puhtaamman Itämeren puolesta, toteuttaneet mobiilisovellukset sähköautojen latauspalveluita tarjoavalle Virralle sekä toteuttaneet biohiilen seurantaportaalin metsäalan asiantuntijaorganisaatio Tapiolle. Ecocity Evaluator -työkalun rakentaminen on ollut hieno ja inspiroiva haaste, jonka kunnianhimoisena tavoitteena on muuttaa vuosikymmenten aikana kerätty tieto ja asiantuntemus helppokäyttöiseksi verkkopalveluksi, jota kuka tahansa kaavoittamisen ammattilainen voi käyttää kaupunkisuunnittelun ympäristövaikutusten arvioimiseksi”, kertoo Rami Korhonen, IWA:n CEO ja perustajajäsen.

Lisätietoja:

Rami Korhonen
rami@iwa.fi
+358 40 730 7813